Køb hunde og andre kæledyr

Køb hunde og andre kæledyr

Selvom vi lever i et land med over fem millioner indbyggere, har der aldrig været så mange ensomme mennesker før, som der er nu. Det er i grunden ret paradoksalt, når man tænker på, at vi alle er sociale dyr, der har brug for at være sociale og interagere med andre mennesker. Hvad er så grunden til dette paradoks? Det er ikke et entydigt svar, man kan finde på dette komplekse spørgsmål.

Ensomhed er en folkesygdom

Årsagerne kan være mange, og her kan vi bare nævne, at der er mange ældre mennesker, der simpelthen har mistet stort set alle dem, de havde kær og måske har de aldrig fået børn. Det kan også være, at man har boet mange år i udlandet og dermed skabt det meste af sit netværk der. Når man så kommer hjem til Danmark, er der meget tomt på den sociale front. Uanset hvad der er årsagen, er der al grund til at prøve at gøre noget ved det. Har man ikke lige mulighed, energi eller ressourcer til at starte et stort netværk op men alligevel trænger til kærlige relationer i sin dagligdag, kan du her læse mere om, hvordan du med kig på køb af en eller flere hunde, kan gøre livet meget mere behageligt og trives meget bedre. 

Kom ensomheden til livs med en hund eller andet kæledyr 

Har du lyst til at give dig i kast med at købe en eller flere hunde eller et andet kæledyr, så er der masser af gode hunderacer og andre kæledyr at vælge imellem. Her kan det være svært at vælge, men stil dig selv de følgende spørgsmål og du vil allerede være lidt klogere på dit fremtidige valg af socialt nærvær i dagligdagen: 

  1. Hvor meget plads har du? 
  2. Hvor meget har du tid, kræfter og motorik til at motionere et kæledyr? 
  3. Hvor stort er dit budget til køb og pleje og almindeligt foder og diverse udstyr til kæledyret? 
  4. Skal det være i nærheden af børn eller andre mennesker? 

Overvej hvilket kæledyr du trives med 

Ud fra ovennævnte spørgsmål kan du kredse ind, hvorvidt det skal være hund af en stor størrelse, der kræver masser af motion og træning eller om det skal være en skildpadde i et glasbur, der nærmest passer sig selv. Skal det være et dyr, der har brug for masser af haveplads eller en park i nærheden til at løbe på eller kan du bare have et terrarium på bordet i stuen? Har du råd til at investere i en dyr hunderace eller skal du bare have en sød undulat, som du kan lære at snakke? Eller skal det være et dyr, der kan omgås børn og er omgængelig og fredelig af natur? Ja, så har du allerede fundet ud af lidt mere om dit fremtidige kæledyr og også om dine præferencer og behov. Måske kan afdækningen af disse behov endda føre til sociale relationer til mennesker, f.x. en gåklub med andre ligesindede? 

 

Populære hunderacer

Klik for at læse om de forskellige hunderace.

1. Golden Retriever – Danskerns mest fortrukende hunderace.

2. Labradoodle – Denne race er blevet super populær de senste år. Lille og loyal hund.

3. Staffordshire bull terrier – Som er en muskuløse og rar hunderace. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *