Forkæl sjælen med et kæledyr

Forkæl sjælen med en hund eller et andet kæledyr

Der er foretaget mange undersøgelser, der beviser, hvor stor en andel af danskere finder mere ro i sjælen i selskab med et kæledyr. Det vil sige, at mange oplever en forøgelse af positivitet i hverdagen, når de har et kæledyr tæt ved deres side. Et kæledyr kan, hvad end det drejer sig om en hund, kat eller kanin, give dig ekstra liv og fornyet energi i hverdagen. Du har nemlig nogen, som du skal passe ekstra godt på, vise kærlig omsorg overfor og pleje.

Der er i sandheden noget om snakken, når børnene i familien hårdnakket påstår at et kæledyr vil ændre jeres tilværelse til det bedre, da de bidrager til forøgelse af det psykiske og fysiske helbred. Bliv klogere på, hvordan et kæledyr kan bidrage til positiv fremgang hjemme på din martrikel.

Kæledyret forøger det gennemsnitlige aktivitetsniveau

Der kan være mange gode grunde til at anskaffe sig et kæledyr. Du vil formentlig opleve, at du får nogle ekstra forpligtelser overfor et kæledyr, som vi komme dig selv til gode.

Der er mange undersøgelser, der peger på, at hvis du for eksempel anskaffer dig en hund, så vil dit daglige aktivitetsniveau stige stødt. Hunde er især et pragteksemplar, når det kommer til at hjælpe deres ejere med at hæve det gennemsnitlige aktivitetsniveau i hjemmet.

Det er ikke kun de klassiske gåture, der sørger for, at du får ekstra skridt i banken, hvis du får en ny firbenet ven. Der bliver rig mulighed for at boltre sig i parken eller baghaven med hunden, når krudtet skal brændes helt af. En hund som kæledyr kan være vejen mod en god motion, der bliver vedligeholdt grundet de kontinuerlige gåture.

Et kæledyr modvirker de psykiske udfordringer

Mange danskere kæmper mere og mere med den psykiske styrke. Det vil sige, at vi står overfor generationer, der efterhånden diagnostiseres med flere psykiske sygdomme end fysiske. Her kan kæledyret være nøgleordet til bedring. Det skyldes, at synet af eller kontakten med dit kæledyr kan have en beroligende effekt på kroppen.

Den tekniske forklaring er at et af kroppens stresshormoner, kortisol, bliver reduceret, hvorimod der frigives mere dopamin og oxytocin, som hjælper med at forøge det mentale velvære ved nedsænkning af blodtryk, puls og stress.

Et kæledyr kan i alle slags størrelser, former og typer bidrage til at hverdagen bliver sat i kasser. Derfor kan et kæledyr have en positiv indvirkning hos sociale udsatte. De sørger for, at der er rammer og faste rutiner i en ellers kaotisk hverdag.

Alt i alt er det ikke undrende at kæledyr også anvendes og betragtes som terapeutiske virkemidler. De kan aktivt være med til at ændre på menneskers udfordringer og problemer, som gør, at livskvaliteten får en helt ny standard. Det er naturligvis vigtigt at understrege, at dyret kun har denne effekt på dig, hvis du er tryg og kan lide det udvalgte kæledyr, hvorfor valget af kæledyr naturligvis bør stemme overens med dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *