Opgradér din have, og brug mere tid derude

Føles din have trist og kedelig? Mangler du inspiration til at gøre din have fed for både dig og dine kæledyr? Så læs med her! Med få ændringer, kan du gøre din have mere dyrevenlig, og spændende at både se på, men også at være i.

Vi har brug for insekter

Og derfor må vi ikke slå dem ihjel, ved at fjerne deres mulighed for at reproducere eller bestøve planter. Og her er der ikke kun tale om bier, men generelt om insekter. Der findes flere måder du kan hjælpe dem til bedre overlevelse. Det vigtigste du kan gøre, er at plante flere blomster i din have. Lav gerne et vildt blomsterbed, hvor du undgår at luge. Så forstyrrer du ikke insekterne, og de får bedre mulighed for at bestøve dine blomster. På den måde får du også noget ud af det, da dine blomster og planter vil trives. Du kan blandt andet overveje, om du skal have en storkenæb plante. Det er en nem plante at holde, og så har den flotte farver.

En anden ting du kan gøre for insekterne, er at lave et såkaldt “insekt hotel”. Det kan komme i mange former og størrelser, men idéen er at give insekterne en mulighed for at sove, reproducere og gemme sig. “Hotellet” består af en kasse med mange små huller, som insekterne kan gemme sig i. Oplagt hvis du gerne vil have flere spændende insekter i din have.

Gør det til en legeplads for din bedste ven

Dyr, og hunde især, elsker at lege. Og har du adgang til en have, er det oplagt at lege derude. Der findes efterhånden mange havespil, både til mennesker og til dyr. Mange bruger haven til at kaste bolde med deres hunde. Derfor kunne det være oplagt at anskaffe en boldmaskine, der kan kaste boldene automatisk. Hunden afleverer bolden i maskinen, og bolden ryger af sted. Dog er det vigtigt der er plads til det. Ellers kan du træne din hund med forhindringsløb og stimuleringsbolde. Så bliver både du og din hund aktiveret.

12 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *