Sådan holder du dit hjem rent trods kæledyr

Hvis du har kæledyr, så ved du sikkert også, hvor svært det indimellem kan være at holde hjemmet rent. Det kræver som regel lidt ekstra, hvis dine kæledyr fælder meget, og du konstant skal støvsuge og fjerne hår. Heldigvis findes der et par tricks, der gør rengøringen en tand nemmere for dig.

Hunden bør have sin egen seng

Selvom det kan være enormt hyggeligt at have både hunde og katte oppe i sengen, når du selv skal slappe af eller sove, gør dette bestemt ikke noget godt for renligheden af dine lagner. Det er ret essentielt at have en ren seng med rent sengetøj, så du ikke ligger i bakterier og snavs nat efter nat. Dine kæledyr efterlader ikke blot en masse hår i sengen, men kan ligeledes slæbe snavs og flåter med sig, hvilket kan forstyrre alt fra din hygiejne og komfort til dit sexliv. Det er derfor en god ide at sørge for, at dit kæledyr har sit eget sted at ligge, så det lærer, at sengen er en kæledyrsfri zone.

Børst dit kæledyr jævnligt

Fælder dit kæledyr ekstremt meget, kan det være en rigtig god ide at børste det hver dag. Således kan du fjerne en stor del af alle de løse hår, så de ikke bare bliver spredt rundt i hele huset – på sofa, stole og tæpperne, hvor hårene kan være ekstra svære at fjerne.

Giv dit kæledyr et bad

Dette gælder nok mest hunde. Mange eksperter og dyrlæger mener, at du sagtens kan give din hund et bad hver anden uge. Ved at give din hund et bad, fjerner du både alle løse hår, og samtidig fjerner du også den grimme lugt, der kan sætte sig fast i pelsen.

Luft ud i hjemmet hver dag

Du bør lufte ud hvad end du har kæledyr eller ej. Det skaber det bedste indeklima og fjerner dårlige lugte. Når man har kæledyr indenfor, er der større risiko for, at huset fyldes med en stærk lugt, der ikke er så behagelig at gå rundt i, og det kan derfor være nødvendigt at lufte ud flere gange om dagen.

Vælg dine møbler og indretning med omhu

Trænger du alligevel til nye møbler, kan du overveje at vælge dem ud fra, hvad der er mest praktisk, når man har kæledyr. Tænk over, at nogle former for møbler og stoffer tiltrækker hår mere end andre. Derudover bør du tænke over dit farvevalg. Måske er det ikke den smarteste ide at indrette med hvide møbler eller tæpper, hvis dit kæledyr har en mørkere farve. Du risikerer blot, at man meget hurtigere lægger mærke til, hvor beskidt der er, og hvor mange hår, der ligger rundt omkring.

Find en fast rutine

Det kan måske virke en smule uoverskueligt med al den rengøring, men så snart du er kommet ind i en rutine, gør du det også nemmere for dig selv. Gør lidt hver dag, så ender du ikke med at stå med en uoverskuelig rengøring foran dig, fordi du har udsat den over en længere periode.

12 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *