Historien om Border Collies

Border Collie racen er blandt de bedste hunde til hyrdeopdræt. De har et meget højt energiniveau og er meget intelligente. Når det kommer til lydighed, er Border Collie racen i top, men det kræver dog en del tålmodighed og træning at fremfordre. Border Collie er i den absolutte top, når man skal finde de mest intelligente af alle hunderacer.

Da romerne gjorde der indtog i Storbritannien i det første århundrede medbragte de deres egne hunde, og heraf også hyrdehunde. Disse var høje og slanke hunde, der blandede sig med de hunde der allerede eksisterede i landet. Senere kom vikingerne, og de medbragte nogle mindre men hurtigere hyrdehunde. Som tiden gik, blev racerne blandet kom der flere typer Collies til, og senere blev den Border Collie vi kender i dag fremavlet.

Oprindelsen til Border Collie racen

Den Border Collie vi kender i dag, stammer fra Northumberland, et sted på selve grænsen mellem England og Skotland. Racen blev udviklet med det formål at hyrdehusdyr, især får. Navnet “Border Collie” kommer naturligvis fra at det faktum at den levede i grænselandet.

Alle Border Collies i dag er menes at stamme fra en, en trefarvet hund, kaldet Old Hemp. Old Hemp var en smart, stille hund, der blev brugt af mange hyrder, og fordi han var en specielt dygtig og forholdsvis stor hyrdehund, blev han brug til at avle en hel hær af Border Collies. Det formodes at han nåede at blive far til mere end 200 hundehvalpe.

Fra hyrdehund til husdyr

Border Collies er søde og fine at se på, og dertil er de også legesyge og loyale. De kræver dog et højt aktivitets stimulus ellers kan de gå hen og blive skøre og destruktive. Så de bør leve sammen med hundeelskere der elsker lange daglige gåture med leg og hundeopgaver.

13 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *