Hvad koster kæledyr?

Omkring 40 % af alle danske familier holder kæledyr, og et kæledyr er en oplagt mulighed for at få ekstra liv i hjemmet.

Inden du tager beslutningen om at anskaffe dig et kæledyr, er det dog en god idé at regne efter, om du har økonomi til det.

Et kæledyr kan være relativt billigt og endda gratis i nogle tilfælde at anskaffe, men det kan med årene komme til at koste dig en mindre bondegård.

Læs med her for at blive klogere på, hvilke udgifter du bør tage højde for, inden du investerer i et kæledyr. Du kan også få viden om, om en hund eller en kat er mest økonomisk på både kort og lang sigt.

Hvilket kæledyr er dyrest – hund eller kat?

Af de mest almindelige kæledyr i Danmark bliver hunden anset for at være dyrest at holde. Den kan årligt koste det dobbelte af en kat at holde ifølge en landsdækkende forening for dyrelæger. Mens du måske skal betale 12.000 kroner for en hund, kan prisen for en kat ligge på omkring 6.000 kroner om året.

I gennemsnit koster en hund 120.000 kroner under dens levetid, mens en kat har en livsomkostning på 75.000 kroner i gennemsnit. Det svarer procentvis til, at du skal betale lidt over 60 % mere, hvis du vælger at anskaffe dig en hund frem for en kat.

Hvilke udgifter kræver kæledyr?

Et kæledyr kræver forskellige typer udgifter. Man kan skelne mellem engangsudgifter, løbende udgifter og uventede udgifter.

Et engangsbeløb er som det, du kan vind i julekalendere eller i lotto. Her menes der et enkelt beløb, som bliver betalt én gang frem for et beløb, der for eksempel udbetales hver måned. Engangsudgifter kan blandt andet gå til sterilisation, øretatovering, halsbånd, kurv og bur.

Af løbende udgifter kan du blandt andet skulle betale for foder, kattegrus og kæledyrsforsikring.

Uventede udgifter kan være kur mod orme eller lopper og tjek hos dyrelægen. Står du og skal betale et uventet beløb hurtigt, som du ikke har til rådighed, så kan du overveje et hurtiglån – lån 19 år ved en af landets udbydere; det vil helt sikkert komme til at give pote.

12 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *