Hunden er menneskets bedste ven, men hvad med katten?

Hunden er menneskets bedste ven, men hvad med katten?

Kæledyr er med til at løsne hverdagen en smule op og gøre de mange trængsler lettere at gennemgå. De er en glimrende mulighed for tryghed i hverdagen, og tit en grund til at stå op. Hunden er jo menneskets bedste ven, det lærer vi tidligt og mindes vi ofte om, gennem livet. Men hvad med katten? Fisken? Hest? Kaninen? Måske en hamster eller et marsvin. Der er mange forskellige kæledyr rundt omkring, så selv hvis hunden ikke er din topprioritet, behøver du jo ikke give op på drømmen om et kæledyr. 

Du skal have et kæledyr fordi…

Med kæledyret kommer der en hobby, der kommer noget du altid kan tage dig til, og ofte er du tvunget til at tage dig til det. Har du en træt dagligdag hvor du har svært ved at komme ud af din bolig eller bare ud i køkkenet. Med et kæledyr er du forpligtet, og ofte giver kæledyret en motivation. Man vil jo gerne give dem det bedste. Dette betyder også at du lærer og tage ansvar, da du jo skal passe på dette dyr og give dem de bedste forudsætninger. Kæledyr gør dig mindre stresset og giver dig en glæde i hverdagen, det siges at medfører at du som menneske også lever længere. Kæledyret er altså på de fleste måder, utroligt sunde at have.

Kæledyret er for dig, der har brug for en ny ven

Kæledyret er ikke kun en motivationskilde og en udvidelse af husholdningen. Det er også en ny bedste ven. Hvad end det er en hund, kat, kanin, marsvin, fisk eller hvor vi ender ud i den kategori, så er kæledyret med til at bringe lys og glæde ind i din hverdag. Kæledyret er for dig, som har brug for mere motivation, men også en tryghedsskabende makker i hverdagens sus og dus. Hunde er kendt for at være menneskets bedste ven, men det samme er katten og kaninen. Kæledyret i sig selv bringer nemlig så meget glæde, fordi man som ejer knytter sig til dem og vænner sig til at have dem i ens hverdag.

De sjove fordele

Ofte kender man til at børnene ønsker sig et kæledyr, faktisk mere end noget andet. Nogle af børnene får et, andre gør ikke. Det handler meget om husholdningen, og er en særlig beslutning, for selvom kæledyret er en god tilføjelse, så kræver den også en del tid og omsorg, fra disse personer. Med kæledyret får du mulighed for at give nogen alle de navne, som du aldrig kommer til at få børn nok, til at forære. Samtidigt får familien en mulighed for at komme tættere, fordi det i længden bliver et fællesskab at tage sig af hunden og give den omsorg og kærlighed.

Et dyr er noget for dig, der har tid og lyst til at putte kræfterne i et kæledyr, for dig der mangler motivation og for dig, som mangler en rigtigt god ven, at bruge din tid med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *