3 ting du skal tænke på inden du køber hund som studerende

Går du med tanker om at købe dig en hund som studerende, kan det være, at du lige skal tænke over det et øjeblik mere, inden du betaler for den og får den hjem.

 

For det er ikke bare lige sådan at have en hund, og hvis du ikke har erfaring med at have hund i din bolig, er det ikke sikkert, at du har tænkt på disse ting, vi kommer ind på herunder.

 

Inden du bruger penge på en hund, er det også vigtigt, at du har dine studiebøger og din TI 30 lommeregner til skolen, så du ikke mangler penge til disse nødvendigheder.

En hund koster penge

Det kommer nok ikke bag på mange, at en hund koster penge. Men her mener vi ikke kun, at det koster penge at købe en hund. Nej, det koster i den grad også penge at have en hund.

 

Den skal have mad, forsikring, vacciner, medicin, dyrlægebesøg, legetøj og meget andet, som mange som regel ikke regner med i prisen for at have en hund. Og som studerende har du som regel ikke verdens største budget, så det er værd at have med i tankerne, inden du køber hund.

Må du have hund i din bolig?

Dernæst er det også vigtigt at undersøge, om det overhovedet er tilladt at holde hund i den bolig, du bor i. Der er mange lejligheder og boliger, hvor det nemlig ikke er tilladt at holde hund.

 

Du kan som regel se det i din lejekontrakt, hvor det vil være beskrevet, om du må holde husdyr, hvilken type husdyr, og hvor mange husdyr du må holde. Nogle steder må du holde op til to hunde, andre steder kun en enkelt kat og så videre. Det er forskelligt fra boligafdeling til boligafdeling.

Den kræver tid og opmærksomhed

Sidst, men ikke mindst, kræver det også en masse tid og opmærksomhed at have en hund. Den skal trænes, den skal luftes, og du skal lege med den. Og har du i forvejen et stramt skema, hvor du ikke er meget hjemme, er det synd for en hund at skulle være alene i så mange timer hver eneste dag.

 

Så som du kan se, er der altså en masse ting, du skal tænke over, inden du vælger at få dig en hund. Den er utrolig sød, men der er også en masse andre ting, der følger med, når du får hund.

13 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *