Kan kaniner med hund og kat?

Ja om kaniner kan enes med en hund eller kat, eller begge husdyr samtidig, er faktisk et rigtig godt spørgsmål. Som jeg ved jeg kan svare på 🙂

Tag dine forholdsregler

Når du har en kat eller en hund som kæledyr, og i som familie også ønsker at få kaniner i haven. Så er det vigtigt, at kaninerne eller kaninen føler sig godt beskyttet. Så led derfor efter nogle store udendørs kaninbure. Og så en stor og gerne overdækket kanin løbegård som Her. Og også gerne nogle små kaninhuse, der kan placeres rundt omkring i løbegården, hvor kaninen så kan løbe hurtigt ind og gemme sig, hvis den bliver utryg, og bange for katten eller hunden.

De bliver nok ikke bedste venner, og dog

Man kan godt lære/ træne sin kat såvel sin hund til, at de skal lade kaninens område være i fred. Og hvis du får kaninen først. Og du så får en hundehvalp eller en kattekilling. Så er der bedre chancer for, de kan få et tættere forhold.

Hvor du har dem sammen ude på græsplanen, mens katten og hunden er helt små. Og de i en tidlig alder lærer, at kaninen skal være der. Og at de får skældud, hvis de prøver at bide i den, eller andre ting som kaninen ikke synes er rart.

Men selv om de lærer hinanden at kende fra en tidlig alder, og det ligner de er blevet allerbedste venner. Så ville jeg ikke selv efterlade dem uden opsyn.

For man kan sige, med en voksen hund alt efter race af hunden. Så skal der måske ikke mere, end et enkelt bid til får kaninen dør. Så hvis de er venner. Så lad dem være venner, mens du er ved siden af dem. Og der kan man sikkert også lave nogle sjove billeder, hvor kaninen ligger og sover sammen med hunden eller lign.

Men ja, du og i som familie kan sagtens have kaniner, selv om i har andre kæledyr, som en hund eller kat. Bare det hele tiden er under opsyn. Eller at kaninen har sådanne forhold, at hverken katten eller hunden kan komme ind til den, eller dem hvis i har flere kaniner.

12 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *