Hunden på jagt

Det kommer sikkert ikke som nogen overraskelse at man bruger sin hund når man går på jagt men vidste du at hunden også kan bruges når du går på ravjagt ?

Hunden kan lære ‘lugten af rav’ og på den måde opspore ravet ved stranden. Næsten alle hunde kan lære at finde rav ved stranden men det kræver intens træning med hunden at lære den at opspore rav men det er slet ikke så svært men der er stor forskel på de forskellige hunderacer og nogle er desværre ikke egnede.

Rav har i mange år været populært at gå ud og finde ved de Danske strande. Nogle bruger timevis på at søge stranden tom for rav. Vil man gøre ravjagten endnu sjovere og måske nemmere, kan man benytte sig af en ravlygte som bruges om natten og her kan hunden sagtens være med.

Det er spændende at arbejde med en ny ung hund, og førerens forventninger til den nye firbenede jagtkammerat er store. Men hvornår er den egentlig klar til at få sin jagtdebut?

Foråret og sommeren igennem har du sikkert arbejdet med din hund og været inde på stimulering, motivation og socialisering som er begreber og teorier, som blev forsøgt transformeret til praktiske øvelser stort set fra hvalpen ankom otte uger gammel.

Senere gik det løs med den indledende grunddressur, som indeholdt masser af lydighedstræning og sikkert også indledende elementer af den vigtige apporteringstræning. Afhængigt af hundetype indgik måske også andre former for arbejde.

Vidt forskellige scenarier

Hvis du i henhold til ovennævnte har arbejdet seriøst og målrettet med den unge hund, er sandsynligheden for, at du nu faktisk har en lydig unghund ganske stor. I hvert fald hjemme i haven så nu venter stranden.

Det er derfor forståeligt, at du er stærkt fristet til at lade den unge hund få sin debut på ravjagt. Husk det ikke er alle hunde der kan lære at finde rav.