Alt om ormekur

Annonce

De fleste hvalpe ender med at få orm. Det kan dog være svært at opdage, da hvalpe sjældent viser tegn på, at de har orm. Selvom vægttab, opkast og diarré dog er tegn på orm, så kan disse symptomer også skyldes meget andet. Det er derfor vigtigt, at du som ejer af en hvalp, tager dine forholdsregler, og ydermere at du er opmærksom på din hvalps ve og vel. Det er nemlig dig, der ene og alene har ansvaret for din firbenet ven, og det ansvar bør du tage alvorligt.

Derfor skal du gøre noget

Ormekur til hvalpe er nødvendige for din hvalps helbred. Behandlingen nedsætter nemlig risikoen for, at din hvalp ender med at blive alvorligt syg senere i livet. Derudover øges hvalpens immunforsvar, og den gøres modstandsdygtig over for andre sygdomme, som hvalpe ellers er modtagelige over for. Når en hvalp lider af orm, så vil hvalpens krop nemlig arbejde på højtryk for at komme af med ormen, og derfor har hvalpens krop ingen energi tilbage for at beskytte mod andre sygdomme. Derfor er ormekur til hvalpe nødvendigt.

De forskellige typer af orm

Der findes mange forskellige slags orm, som din hvalp kan risikere at få. Dog kan disse kategoriseres inden for tre overordnede typer. Der findes rundorm, bændelorm og herte-lungeorm. Herunder er det dog særligt rundorm, som er dominerende, når det gælder hvalp og unge hunde. Underkategorierne inden for rundorm er spoleorm og hageorm. Der er endnu en type orm i kategorien, som hedder piskeorm, men denne type er dog mere almindelig hos ældre hunde.

Hvis du har mistanke om, at din hvalp har orm, så er det vigtigt, at du kontakter din dyrlæge for at få en berettiget diagnose. Det er langt bedre, end at du blot gætter dig frem. Inden du ser dig om, så er din hvalp glad og rask igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *