Hvordan får du dit nye kæledyr til at passe ind i din hverdag?

Mange af os er de heldige ejere af en hund eller en kat. Med sig bringer disse dyr en enorm glæde og underholdning i den ellers rutineprægede hverdag. Men dyr er meget mere end bare glæde og underholdning, da det også er vigtigt at tage sig godt af dem, især de første måneder i hjemmet er vigtige for et dyr, for at kunne tilpasse sig ordentligt.

 

Vælg tidspunkterne med omhu

Hvis du har en hvalp eller killing i hjemmet i øjeblikket, så ved du også hurtigt at de kan være lidt af en håndfuld til tider. Det er små babyer ofte, og dyr er ingen undtagelse. Dog er det vigtigt at huske på, at disse tider i deres liv er helt essentielle for dem senere hen, og det er derfor du skal være ekstra omhyggelig med dem i denne periode. Når det så er sagt, så skal du heller ikke bare sidde og kigge på dem når de sover, du kan sagtens lave andre ting. Ofte vil du dog finde ud af, at hvis du går et sted hen, så vil dyret automatisk følge med, så det kan være en god idé at overveje at bruge computeren og spille gamle men gode computerspil eller læse nogle artikler på nettet. På den måde er du stadigvæk tæt på dyret, men du skal ikke på samme måde sidde og holde øje med det.

 

Skab tryghed for dit nye dyr

Det er dog vigtigt at pointere, at du alligevel skal have en form for opmærksomhed på dyret, for det går selvfølgelig ikke, at det vågner op og du ikke bemærker noget som helst, fordi du sidder og spiller computer. Du kan sagtens gøre begge dele, så længe det er med måde og at du er klar over, at du skal passe og holde øje med din lille nye hundehvalp størstedelen af tiden. Når du får et lille nyt dyr i dit hjem, om det er en hund eller kat er underordnet, så bruger de den første tid på at undersøge stedet og tilpasse sig. Her er det din opgave som ejer at sørge for, at dyret falder så godt til som overhovedet muligt. Jo mere du er involveret i dette, jo mere vil den også forbinde dig med tryghed. Det er især i de første måneder at du knytter bånd med dit nye dyr, så vær så meget til stede som overhovedet muligt.

 

Er der tid til computerspil også?

Hvis du går i skole eller arbejde, så giver det selvfølgelig god mening at du ikke altid kan være der, men sørg for at have en plan til, hvad du så kan gøre. Dyr skal oftest vænnes til at være alene, og gerne starte ud med korte tidsrum. Når du endelig er hjemme, så kan det være fristerende blot at benytte sig af computeren og spille spil, men prøv om ikke du kan gemme det til når din hund eller kat er faldet i søvn.

12 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *