Sådan vælger du det rigtige dyrefoder

Annonce

Dyr er forskellige, og derfor er det selvfølgelig også forskelligt, hvilken slags foder de skal have. Dog er der alligevel nogle universelle ting, som du kan holde øje med, når du skal ud at købe foder til din bedste ven. Læs med her for at blive klogere på dyrefoder.

Kød i stedet for slagterester

Dyrefoder i høj kvalitet og pris går ofte hånd i hånd, men hvis du nærlæser næringsindholdet, kan du sagtens være heldig at finde dyrefoder, som er god kvalitet, samtidig med at prisen ikke ruinerer dig.  Du skal lede efter ingredienslister, som indeholder rent kød og rene råvarer. Det er vigtigt, at du undgår foder, som indeholder slagteaffald som for eksempel sener, klove og næb. Dit kæledyrs tarmsystem kommer på overarbejde, når det skal fordøje foderet, og så indeholder rester fra slagtninger ikke nær så mange proteiner og aminosyrer, som reelt kød gør.

Emballagen siger ikke alt

Producenterne bag dyrefoder er i stor konkurrence med … Ja, andre producenter af dyrefoder. Markedet er forholdsvist lille, og derfor benytter de ofte meget kraftigt blikfang for at lokke nye købere til. Lad være med at stole på tal, citater, billeder og udtalelser fra andre forbrugere, som er repræsenteret på indpakningen. Nogle producenter kan finde på at skrive, at foderet har et højt indhold af kød, selvom der er blod, klør, sener, næb og andre rester fra slagteproduktionen i foderet.

Det mest købte mærke er ikke altid det bedste

Når et bestemt mærke er populært, betyder det, at flere forbrugere køber det, hvilket i sidste ende betyder, at mærket har flere penge til markedsføring. Derfor føler du måske, at du kender netop det mærke bedre end andre, selvom du aldrig har købt. Og så prøv da lige at tjek produktets ingredienser og se, om det er så godt, som de giver udtryk for.

14 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *