4 ting du bør overveje som ny husejer

Har du lige underskrevet papirerne og går du bare og venter på at overtage huset? Eller er du småt begyndt at flytte ind? Det er meget anderledes at være husejer end at være lejer, og det kræver en helt anden tankegang, bl.a. i form af sikkerhed og beskyttelse af huset. Det er ikke noget, man som lejer har skullet tænke på, men når man ejer et hus, så skal man passe godt på det. Vi kommer derfor i denne artikel med 3 ting, du bør overveje som ny husejer for at passe godt på dit nyerhvervede hjem.

Tyverialarm

Et hus er generelt mere udsat for potentielt tyveri end en lejlighed – både fordi et hus er nemmere tilgængeligt end en lejlighed på fjerde sal og fordi det tænkes at der er ting af højere værdi i en ejerlejlighed end en lejebolig. Det kan derfor som ny husejer være en god idé at investere i en tyverialarm for at beskytte boligen. Det kan give dig mere tryghed, både når du er hjemme og når du er på arbejde, på ferie eller på et weekendophold.

Brandalarmer

Brandalarmer er en god idé, uanset om du bor i en lejlighed eller i en ejerbolig. Uanset hvad er det nemlig dine ting, der bliver ødelagt, hvis der opstår brand. Det er derfor altid en god idé at opsætte brandalarmer, når man flytter et nyt sted hen. Det gør også at du er mere tryg i dit hjem, hvis der f.eks. skulle opstå brand midt om natten, så du kan få alle ud i god tid og ringe til brandvæsnet.

Solceller

Især i disse tider, hvor energipriserne er stukket helt i vejret, kan det være en god idé at tænke i nye baner. Her er det uden tvivl solceller, der er den bedste løsning, når du vil spare penge på el. Som husejer har du mulighed for at købe solcelleanlæg til taget, og det kan spare dig rigtig mange penge på den lange bane. Du kan faktisk spare helt op til 25.000 kr. om året, hvis du lige nu betaler 7 kr. pr. kWh og bruger omkring 4500 kWh om året.

Gnaversirenen

Når du lige pludselig bor i stueplan og evt. har et loft, er der større sandsynlighed for, at du får besøg af uønskede gæster som f.eks. rotter, mus, mår og flagermus. Det er skadedyr, som kan efterlade forfærdelige stanke, ødelægge inventar og ledninger og udgøre en reel brandfare. Der findes mange husmorråd til, hvordan du kan slippe af med dem, nogle mere effektive end andre, men den mest effektive metode er at forebygge besøg med Gnaversirenen. Den udsender en højfrekvent lyd, som skræmmer skadedyrene væk – uden at hverken du eller din hund eller kat kan høre det. Det er effektiv rotte-, mår-, flagermus og musebekæmpelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *