Utøjsmidler til hunde og katte fjerner lopper og flåter

Bittesmå insekter som flåter, tæger og lopper sætter dig meget gerne i huden på hunde og katte og lever godt skjult i deres pels. Heldigvis findes der mange utøjsmidler der kan hjælpe med at fjerne el. forhindre disse insekter fra at sætte sig på din hund el. kat.

Naturligere utøjsmidler til kæledyr

Det første man tænker når man skal bruge midler til at fjerne skadedyr er kemiske produkter, men faktisk findes der mange 100% naturlige midler til at fjerne og forhindre lopper og flået på hunde og katte.

Det forholder sig sådan at der er nogle lugte og smage som lopper og flåter bestemt ikke kan lide. Der er lavet en del naturlige loppemidler i form af f.eks. piller, spray el. pulver, der kan bruges på kæledyret før eller efter der er kommer lopper.

Piller er f.eks. med til at ændre lugt og smag i blodet og gøre det uattraktivt for disse skadedyr, men spray kan bruges direkte på skadedyret når det allerede sidder der. Pulver kan blandes i dit dyrs foder og på den måde også ændre lugten i blodet. Alle kan de bruges både forebyggende når flåtsæsonen begynder el. fjernende når skaden er sket.

Sidst men ikke mindst bør du selvfølgelig have en flåttang liggende til at fjerne flåter og tæger med, med det samme.

Forebyggende utøjsmidler til hunde og katte

Som nævnt kan ovenstående loppemidler bruges både til fjernelse og forebygning, men det er klart bedst at forebygge, og der er en meget nem måde at gøre det på gennem hele flåtsæsonen, nemlig med et halsbånd mod utøj til hunde og katte.

Et halsbånd mod utøj el. et loppehalsbånd som det hedder i dagligdagstale, frigiver nogle af de stoffer – lugte og smage – som den type skadedyr ikke bryder sig om og derfor sætter de sig ikke på dit kæledyr med et sådan forebyggende halsbånd.

Halsbåndet virker kun i 3-4 måneder hvorefter effekten aftager. Derfor skal du nok bruge 1-2 halsbånd på en sæson, da det er mest relevant over sommeren. Det kan også være relevant når du tager på ferie til varmere himmelstrøg hvor flåter og tæger måske stadig er et problem. Desuden er lopper noget hunde og katte kan skaffe sig selv hele året rundt.

Der er altså generelt rigtig gode naturlige muligheder til at sikre at din hund og/eller kat aldrig får problemer med skadedyr i pelsen og dermed slipper dig for tid på at finde frem til disse dyr i den tykke pels.

11 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *