Skal I have hund?

Står I og overvejer, om I skal have hund? Der følger meget ansvar med som hundeejer. Læs 4 ting, man skal vide, før man får hund.

1. Det er dyrt

Er I klar til at bruge halvdelen af din løn på din hund? En hund skal til dyrelæge og tandlæge. Den skal have en kurv, en madskål, et halsbånd og foder for at nævne nogle få ting. Der er altid sjovt at shoppe løs til sin hund, men regningerne til dyrelæge er meget dyre, selvom du selvfølgelig har tegnet en forsikring til din hund. 

Man kan til gengæld finde mange sjove og søde ting til ens hund. Find alt til hunden her.

2. Gåture

I skal være klar til at gå mange ture med jeres hund. En hund tisser, og den tisser mange gange. Især når det er en hvalp. Med alderen bliver den bedre til at holde sig, men i starten skal man være forberedt på, at når den skal tisse, så skal den tisse nu. Din hund er ligeglad med, at klokken er 05.00 om morgen, og at du er kommet lidt sent i seng. 

Desuden skal man gå tur med sin hund mindst 3 gange om dagen, så den kan få lov til at tisse af.

3. Planlægning

Når man får hund, så skal man planlægge sine dage nøje. Hvem er hjemme hvornår? ”Du har fri klokken 16, og jeg går klokken 09.00, så er hun/han alene hjemme i 7 timer”. En hund kan være alene hjemme i 8 timer, men nogle vil måske mene, at der er for lang tid. Jeres hund har brug for at blive stimuleret og leget med. Når den er alene hjemme, sover den formentlig dagen væk, men når I træder ind ad døren, så hopper og springer den, fordi den vil luftes, og den vil lege. 

4. Bekymringerne

At få en hund er ligesom at have en lille baby. Hvor meget mad, har den spist? Ser den ikke lidt træt ud? Hvorfor siger den sådan en mærkelig lyd? Bekymringerne bliver mange, og udfordringen er, at en hund ikke selv kan forklare dig, hvorfor den agerer, som den gør. Du kan heller ikke lige forklare din hund, at den for alt i verden ikke må spise det lille stykke chokolade, som du har tabt på vej ind i stuen, fordi så kan din hund risikere at dø.

12 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *