Den tusind år gamle sport yoga bliver mere og mere populær. Til dig, der er usikker omkring yoga: bare rolig. Selvfølgelig handler yoga også om balance og de rigtige stillinger, men det handler i høj grad også om vejrtrækningen og den meditative følelse, der følger med.

Hvis du ikke føler dig klar til at hoppe med på et yoga-hold, så kan du med fordel begynde med at dyrke yoga derhjemme. I sommermånederne kan det være rigtig dejligt at gøre det ude i sin have, hvor man kan nyde fuglenes kvidren og indånde den friske luft.

Yoga i det fri

Tilbud om yogakurser og yogamåtter er til at finde over det hele, og det kan til tider føles overvældende at skulle begynde på yoga. For hvordan udfører man nu egentlig den der solhilsen? Og hvad nu hvis man ikke kan finde ud af at holde balancen, eller man er mindre fleksibel end de andre i gruppen? Hvis du kan nikke genkendende til disse spørgsmål, så kan det som sagt være en fordel for dig at udføre dine yogaøvelser derhjemme.

Det er dog endnu bedre, hvis du kan dyrke yoga udendørs, idet du så vil kunne mærke en endnu stærkere jordbundethed og forbindelse til din omverden. Det er også lettere ikke at lade sig forstyrre, hvis man er langt væk fra telefon og fjernsyn.

For netop at undgå forstyrrelser eller distraheringer, kan det være en rigtig god idé at have en hæk rundt omkring sin have. På den måde undgår man, at uvedkommende kigger ind i haven og følger med i ens yogaøvelser. Så kan man være helt i fred. Der findes heldigvis mange forskellige slags hække, men især en blomstrende hæk kan være skøn at kigge på, mens man dyrker yoga. For eksempel er en spiraeahæk med sine fine, hvide blomster utrolig smuk, og en sådan hæk kan også købes som praktisk færdighæk.

Det rette udstyr

Yogaudstyr til udendørs forbrug er ikke meget anderledes end udstyr til indendørs-yoga. Det eneste, der måske kan komme til at have en betydning, er hvis ens yogamåtte hurtigt glider. Så kan det være vigtigt at eje en kvalitetsrig, robust måtte, som kan holde til lidt af hvert og give en et godt fundament.

Derudover kan temperaturerne muligvis blive et problem, og i sådanne situationer er det meget vigtigt, at man pakker sig godt ind. Det er især vigtigt at holde sine fødder varme, og derfor kan man sagtens investere i yoga sokker. Længden på disse sokker kan variere alt efter, hvad man foretrækker, men især strømper lavet af bambus er smarte, idet de er strækbare og giver fødderne mulighed for at ånde.

Derudover er det bare vigtigt at have noget tøj på, som man føler sig tilpas i, og som man kan bevæge sig frit i.