Når du klipper en bøgehæk, er det vigtigt at gøre det i to trin. Det første år skal toppen af hækken klippes tilbage til 10-20 cm under den ønskede sluthøjde. Samtidig kan den ene side af hækken beskæres hårdt. Herefter bør man vente 1-2 år, til den beskårne side er blevet godt tæt, før man tager den anden side. For at gøre hækken tæt nedefra er det en god idé at beskære, så hækken er bredest forneden og smallest foroven. Som sædvanlig skal du klippe hækken 1-2 gange i løbet af sommeren for at fremme tætheden.

 

Klipning af bøgehæk skal gøres rigtigt

Som ordsproget siger: “Hvis du vil have noget gjort rigtigt, skal du gøre det selv.” Og når det drejer sig om bøgehækskæring, kan det meget vel være sandt. Bøgehække er notorisk svære at klippe, så det er vigtigt at være ekstra forsigtig og tage sig god tid, ved klipning af bøgehæk. Der er et par ting, man skal huske på, når man klipper bøgehække. Først og fremmest skal du sørge for at bruge en skarp saks eller klipper. sløve redskaber gør arbejdet sværere og kan beskadige hækken. For det andet skal du være opmærksom på vækstretningen, når du klipper. Du skal sikre dig, at du klipper vinkelret på vækstmønsteret, så du ikke skaber en ujævn overflade. Endelig skal du tagebøgehække kan være svære at tæmme, men det er indsatsen værd at få en smuk, velplejet hæk. Hvis du følger disse tips, er du sikker på at ende med en fantastisk bøgehæk, som du kan være stolt af.

 

Prisen på klipning af bøgehæk

Prisen for at klippe en bøgehæk afhænger til dels af hækkens størrelse. Jo højere og bredere hækken er, jo mere skal den klippes, og derfor stiger prisen med hækkens størrelse. I deres prisberegner ovenfor kan du beregne en nøjagtig pris for hækkeklipning. Nedenfor kan du se deres typiske meterpriser, men de er baseret på den lavest mulige hæk og et bestemt antal meter. Jo flere meter hæk, jo billigere er klipningen pr. meter. Når man klipper hækken første gang, kan man dog ikke “bare” klippe hækken på denne måde, da man kun tager de nye skud. Hvis hækken har brug for at ændre form, højde eller bredde, skal den beskæres om vinteren. En ny hæk, der ikke har nået sin fulde størrelse, behøver ikke at blive klippet i toppen. Men det er vigtigt, at den bliver klippet i siderne, selv hvis den endnu ikke har nået sin fulde størrelse. Det er bare med at hoppe ind på siden med det samme for at se det store udvalg af hvordan du kan komme til at få din hæk klippet. Skynd dig ind på siden for at se de mange muligheder.