En billig indboforsikring kan være meget værdifuld

Dette er en forsikring, som du ikke bør spare væk. Vi ser dog stadig at 13 % af danskerne vælger at spar denne forsikring væk i budgettet. Man kan selvfølgelig føle, at man ikke får så meget ud af sin forsikring, når man hver måned betaler til en kasse, som aldrig bliver brugt. Hvis du er heldig, får du heller aldrig brug for din indboforsikring. Dog er den virkelig god at have, hvis uheldet er ude en dag! 

 

Få dine ejendele dækket med en indboforsikring

Hvis du er så uheldig, at dit hus har været udsat for brand eller en anden form for uheld, som gør at du har mistet en del eller alle dine ejendele, så vil din indboforsikringen gå ind og dække værdien på alle disse genstande. På denne måde vil du have penge til, at kunne købe tilsvarende produkter. Hvis du ikke har en billig indboforsikring, vil du selv skulle dække hele beløbet, hvilket kan være en meget stor omkostning. Det er vigtigt at vide, at din husforsikring ikke dækker dine ejendele. Er din bolig eksempelvis forsikret mod brand, gælder dette ikke for al indholdet såsom sofa, TV, bøger, smykker, tøj og hvad du ellers måtte have af ejendele.

 

Din indboforsikring dækker ikke

Din billig forsikring dækker desværre ikke alt. Den dækker dog hovedparten af dine ejendele, så det vil helt sikkert være fornuft at have sådan en forsikring. Følgende ting dækker den ikke:

 • Skader, lavet af kæledyr
 • Tyveri uden for hjemmet
 • Dyre cykler
 • Tyveri i udlejet bolig eller sommerhus
 • Bestemte vandskader
 • Ting, du har tabt eller glemt
 • Uforsvarlig opbevaring
 • Tyveri af tin i bil
 • Særlige pludselige hændelser

 

Du skal også være opmærksom på, at din billig indboforsikring heller ikke dækker alle slags skader. For et eksempel, så vil din forsikring ikke dække, hvis din hund ødelægger dine møbler eller andre ejendele. Hvis dette er tilfældet hos nogle venner eller familie, så vil dine hundeansvarsforsikringen komme i spil i forhold til erstatning. Hvis du ejendele stjålet udenfor hjemmet, så vil din forsikring heller ikke dække dit tab. 

Hvis du har en meget dyr cykel, så du også vide, at de fleste forsikringer dækker cykler op til et vist beløb, hvorfor du ikke skal forvente at få dækket hele beløbet ved en meget dyr cykel. Udlejer du eksempelvis et sommerhus, er det lejernes ansvar, hvis der bliver stjålet ting. Din forsikring dækker dermed ikke. Har du en selvforskyldt vandskade, eksempelvis i form af frostsprængte rør i et uopvarmet lokale, vil forsikringen ikke dække tingene.

Vær opmærksom på, at det ikke er alle skader, der dækkes. Dette kunne eksempelvis være, hvis dit fjernsyn falder ned fra væggen. Her kan forsikringsselskabet vurdere, at det ikke er hængt forsvarligt op. Kommer du til at spilde rødvin på et dyrt tæppe, kan det også ses som værende en hverdagshændelse, som ikke dækkes. Har du et område, der har været udsat for gentagne vandskader, kan det også vurderes, at du har placeret dine ting uforsvarligt efter samme problem adskillige gange.

 

Din indboforsikringen dækker følgende

Har dit hus været udsat for brand eller alle dine ejendele ødelagt af røg, kan du få erstatning gennem din indboforsikring. Denne forsikring dækker ved:

 • Brand
 • Tyveri
 • Indbrud
 • Nogle former for vandskade

Dette er alle hændelser, som du ikke har indflydelse på, og som en indboforsikring vil dække. Vær desuden opmærksom på, om du har selvrisiko.